Det du kan veta om Gud är uppenbarat mitt framför dig

Det man kan veta om Gud är uppenbart bland dem, eftersom Gud har uppenbarat det för dem.” – Rom 1:19

Gud finns uppenbarad bland människorna. Det är inte särskilt svårt att se Gud i skapelsen. När man ser sig omkring ser vi allt detta vackra som vår Gud har skapat. När man studerar in på detalj hur skapelsen fungerar ser vi hur Gud är dess upphovsman. Se på fiskarna i havet. Hur kom de dit? Hur kan vissa arter bo på vissa platser men inte på andra? Svaret är för att Gud har gjort det så. Se på människan och dess komplexa uppbyggnad. Vi har syn, hörsel och känslor. Vi har förmågan att föröka oss genom en liten spermie som är jätte liten men när det befruktas omvandlas denna lilla vätska till en människa med skelett, syn, hörsel och känslor. Detta är ingen slump, det är Gud som har skapat det. All föda som finns på jorden är dit satt av Gud. Tänk om det bara fanns människor men ingen fisk, eller kyckling eller ris att äta? Tänk om det bara hade funnit djur men inga växter för dem att äta. Tänk om det inte funnits frukter eller örter att äta av? Hur hade det gått då? Nej det är uppenbart bland oss att Gud har skapat allt detta och pusslat ihop det in i minsta detalj så att det fungerar för oss att bo och leva här. Gud har inte bara uppenbarat sig i naturen och skapelsen utan även genom de styrande på i denna världen. Våra regeringar och kungar vittnar om att det finns någon som styr i denna världen. Vi har lagar som är för statens och människans bästa men allt detta kommer i från Gud. Det var Gud som gav oss buden ”Du skall inte döda”, ”Du skall inte stjäla”. Alla människor vet att detta är fel för det vittnar våra samveten om, denna moral kommer i från Gud. Vårat rättsväsende vittnar om att det finns en Gud. Om du begår ett brott finns det domare över dig som dömer dig för dina gärningar. Allt detta vittnar om att det finns en domare som står över allt och alla men som skiljer sig från allt och alla och som aldrig dömer fel. ”Det man kan veta om Gud är uppenbart bland dem, eftersom Gud har uppenbarat det för dem”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s