Den rättfärdige ska leva av tro.

I evangeliet uppenbaras rättfärdighet från Gud, av tro till tro, som det står skrivet: Den rättfärdige ska leva av tro. 
 ” – Rom 1:17

Om du frågar en katolik, buddist, muslim, jude, jehovas vittne, mormon eller vilken religion du vill om hur du kan komma till himeln, så kommer alla att svara ”var en god människa”. Detta är det den fallna människans sätt att försöka behaga Gud på. Men detta är vad som skiljer kristendom mot all annan religion. Ingen människa är god nog för att kunna behaga och blidka Gud. Ingen människa kan genom laggärningar så som allmosor till fattiga, fastor, böner och hjälpa folk förtjäna sig en plats i himlen. Godheten räcker inte till. Evangeliet handlar istället om vad Gud har gjort för oss. Han har visat sin rättfärdighet i Jesus Kristus. Bara hos Jesus finns frälsning och det är enda vägen till Gud. När inte våra egna försök och godhet räckte till uppenbarade Gud rättfädighet i Jesus Kristus själv. Det är därför som man blir rättfärdig av tro och alla som vill ha det rätt ställt inför Gud skall leva av tron. Eftersom gärningarna inte räcker till är det enbart tron som förklarar oss rättfärdiga inför Gud.

Det är enkelt att bli rättfärdig. Det är bara att tro på Guds rättfärdighet Jesus Kristus. All världens synd lades på honom så att vi skulle kunna stå inför Gud skamfria och utan fläck. Vår synd tillhör inte längre oss utan togs med upp på korset och bars av honom. Inga gärningar i världen kan åstadkomma detta utan Jesus har gjort verket åt oss och strukit ut skuldabrevet som vittnar emot oss. Därför sker detta av tron.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s