Att pröva uppenbarelser

När jag såg honom, föll jag ner som död för hans fötter. Men han lade sin högra hand på mig och sade: ”Var inte rädd. Jag är den förste och den siste ” – Upp 1:17

Alltid när folk möter Jesus, Gud eller en ängel i biblen så händer samma saker. 1. Man faller ned på sina knän, 2. Man slås av fruktan och förskräckelse och Jesus/Ängeln eller Gud säger alltid var inte Rädd! Bibeln är vår enda vägledning och våra instruktioner. Det bibeln berättar om hur det är att möta den levande Guden är vad som gäller. Därför skall vi förkasta varje historia om folk som påstås sig ha mött eller sett Jesus där man också inte har 1. Böjt knän, eller 2. Blivit gripen av fruktan och skräck, eller 3. Hör Jesus eller Ängeln säga ”Frukta inte”. Detta skedde alltid i bibeln och sker alltid om samma saker sker idag. Detta beror på att himlens närvaro klarar ingen levande människa av utan att gripas av fruktan. Gud är för helig för det. Ofta hör man berättelser i dag om folk som mött Jesus eller en ängel. Många påstår det och det finns många exempel på folk som tagit emot villoläror eller fått de bekräftade genom dess så kallade möten med Jesus. När man läser om något och det saknas allt detta vi ser i denna versen. Ingen vördnad, ingen skräck ingen röst som säger ”Var inte rädd”. Då när man hör sådana historier kan man med största säkerhet veta att det var inte bibelns Jesus eller en ängeln från himlen man mötte utan snarare än ljusets ängel som förställer sig. Om man är på rätt väg eller ej bekräftas enbart genom skriften och inte genom uppenbarelser. Villoläraren Kenneth Hagin fick vara med om sådana uppenbarelser där han tog emot falsk undervisning som inte stämde med bibeln. Han mötte ”Jesus” som berättade för honom att han hade privata änglar som han kunde använda att samla in pengar med. Ingen fruktan, ingen vördnad och dessutom något helt emot bibeln. Sådant måste förkastas om du tror på vad bibeln säger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s