Vandra i Gudsfruktan

Att frukta Herren  är att hata det onda. Högfärd, högmod, ett ont leverne och en falsk mun, det hatar jag. ” – Ords 8:13

Har du någonsin undrat vad det innebär att vara en gudfruktig man? Eller att frukta Herren?. Här har du svaret. Att frukta Gud är att hata det onda som Gud hatar. Vi får till och med en del saker listade framför oss om vad Gud hatar. ”Högfärd, högmod, ett ont leverne och en falsk mun. Högfärd innebär att man ser sig själv som bättre än andra. Man ser ner på dem som inte enligt än själv är lika ”duktig, smart, intelligent, begåvad” som än själv. Högmod innebär att man ser till sig själv och att leva med insikten att man klarar sig bra själv. Man anser sig inte behöva någon Gud för man klarar sig så bra ändå. Ett ont leverne innebär att man lever ett liv där man bryter mot Guds lagar och förordningar. Vi som troende skall inte leva ett ont leverne. Vi har ju dött bort från synden. Hur kan vi då leva i den för att citera Paulus. Gud har förberett goda gärningar för oss Ef 2:10. Det är mycket märkligt när troende går runt och kallar sig onda hela tiden för det är inte vad Gud har kallat oss till. Vi skall ju vandra i de goda gärningarna han har frälst oss att vandra i. Slutligen hatar Gud en falsk mun. En mun som går emot vad Gud själv säger i sitt och och därmed sprider lögner. Allt sådant hatar Gud och att frukta Herren är att hata det han hatar och istället vandra i de goda gärningarna han har förberett för oss. ” Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem. 
 ” – Ef 2:10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s