Kom till Jesus ni som bär på tunga bördor

Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.” – Matt 11:28

Varför skall vi komma till Jesus? Är det för att vi skall få vila från vårt arbete? En evigt lång semester som dessa versar skulle kunna antyda? Eller för att bli av med bördor så som lidande, besvär, svårigheter? Nej, Paulus blev in av med sitt lidande, oron, sorgerna, fattigdomen, besvären, vedermödorna inte heller fick han en lång semester. Utan det var arbete och slit och fängelse och ibland misströstande om sittegna liv. Nej,Vad Jesus här talar om är de som arbetar under lagen för att vinna rättfärdighet. De som är tyngda av syndens bördor vilket man blir när lagen fördömer dig. När Mose förkunnas får folk dåligt samvete och kan inte känna sig tillräckliga. Det var därför Jesus uppmanade folk, som är under lagen och lider av dåligt samvete på grund av sina synder och som är nertygda på grund av hur man har behandlat Gud och sina medmänniskor, att komma till honom för att få ro i själen. Jesus kom för att dö för våra synder, För att lyfta av oss syndaskulden så att vi kan få ro i själen. Fred med Gud, frihet från fördömelse. Slutligen en vila i evigheten tillsammans med Gud. Där inga sorger och smärtor mer plågar oss. Där syndens makt inte längre plågar oss. Mose lag fördömer oss som skyldiga syndare. Men den som vänder sig till Kristus och inte arbetar under lagen för att försöka på egen hand bli rättfärdig han skall finna ro för sin själ och sann vila.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s