Kärleken skryter inte

”den skryter inte” – (1 Kor 13:4)

En annan aspekt av kärleken är att den är inte skrytsam. Den hävdar inte sig själv och pekar inte på sig själv utan pekar på Kristus. Den skryter inte över sin andlighet eller sina gåvor.  Den skryter inte över ens goda gärningar utan följer Jesu ord om att ”göra allt i hemlighet”. Paulus som var en apostel var inte skrytsam. Han berättade inte långa historier om vad han var med om. Jo, han skröt men bara om sin svaghet och allt lidande han fick gå igenom. Men du finner inget skryt om ”När jag kom till Efesus så blev 300 omvända”; ”När jag kom till Jerusalem hjälpte jag 15 fattiga”. Idag finns många som skryter och postar allt på sociala medier eller medverkar i tidningar för att berätta om vad man har gjort.  Kärleken är inte sådan, den söker inte sitt eget den flyr allt som får uppmärksamheten mot en själv och ens gärningar. Som det står i vers 5 ”den söker inte sitt”. Kärleken sätter Jesus i fokus och inte sin egen ära och vi måste förneka oss själva och ta vårt kors dagligen och dö bort från allt sådant om vi skall vandra i kärleken. Allt skryt är ett tecken på att man söker sitt eget och inte har blivit fullkomnad i kärleken. Paulus bad att vi skall bli ”fullkomnade i kärleken” Låt oss därför ivrigt söka Guds kärlek som gör att vi dör bort från allt skryt och behov av bekräftelse. Låt oss dagligen ta vårt kors på oss och dö från oss själva och i stället vandra i kärleken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s