Inled oss icke i frestelse och fräls oss i från ondo

”Inled oss icke i frestelse och fräls oss i från ondo” – Matt 6:13

Herrens bön var den bönen som Jesus lärde oss att be dagligen. En av sakerna man skulle be över var att vi skulle bevaras från frestelse och det onda. Detta behöver vi dagligen eftersom djävulens frestelser drabbar oss annars dagligen. Varje gång man går i en affär kommer frestelserna att vilja köpa onödiga grejer. Varje gång man går ut kommer frestelserna att vilja titta på fina kvinnor eller män. Varje gång man har tid över så kommer frestelserna att slösa bort tiden på det som inte bygger upp. Varje dag när man träffar människor kommer frestelserna att tala illa, skämta dåligt, bli arg eller hämnas. Vi frestas att tillsluta vårt hjärta mot folk i behov. I stunder vi har framgång så frestas vi att bli stolta och ta emot ära och beröm av folk. Vi frestas att lita på vårt egna förstånd och inte på Gud. I stunden av svårigheter så frestas vi att förtrösta på oss själv och inte lita på Herren, I stunder av fattigdom så frestas vi till att göra det onda för att överleva. Djävulen tar aldrig semester och står alltid runt hörnet redo att få oss in i synden. Men inte bara det, Jesus stannar inte där. Han säger även ”Fräls oss i från ondo”. Det betyder att vi dagligen behöver be Gud om att frälsa oss i från ondskan runt omkring oss som frestar oss och vill åt oss så att vi syndar. Därför skall vi dagligen be ”Inled oss icke i frestelse och fräls oss i från onda”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s