Falska profeter och falska messiasgestalter

 Falska messiasgestalter och falska profeter ska träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda.  ” – Matt 24:24

Jesus sade här vad som skulle ske innan templet föll år 70 men det är även relevant för vår tid då det i bibeln talar om ett avfall innan Jesus kommer tillbaka. Han säger att falska profeter skall uppstå och göra stora under och tecken i syfte att försöka bedraga de utvalda. Herrens utvalda blir inte bedragna av liberalteologer som förnekar bibeln, nej, ingen bibeltroende skulle bli lurad av något sådant. Istället sker det genom falska profeter som utför stora mirakler. Det bästa sättet att bedraga en bibeltroende är genom under och tecken, det som är häftigt och spektakulärt. Många kommer helt klart att följa dem, det säger Jesus, men de som Herren har utvalt till frälsning innan de ens var födda kommer inte att bli bedraga. Herren kommer att beskydda dem från den kraftiga villfarelsen. De blir inte lurade bara för att det sker under i tecken i Jesu namn. Bara för att någon ser ut att vara en messiasgestalt d.v.s. en som verkar för messias sak så köper man det inte. Man vet att om inte evangeliet förkunnas är det inget att ha. Man blir inte bedragen av vad ögonen ser och öronen hör och av vad kroppen känner. Låt oss därför ha våra ögon fästa på sanningen som finns i evangeliet om Jesu död och uppståndelse så blir man inte bedragen. Paulus visste att så fort han var borta så skulle ormen lura folk, till och med dem som levt med Paulus under många år. (2 Kor 11:3). Må vi inte vara sådana som förs bort från Kristus utan låt oss vara stadiga i lära och tron.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s