Den som förlitar sig på sitt hjärta är en dåre

Den som förlitar sig på sitt hjärta är en dåre – Ords 28:26

Ofta hör man denna världen sprida ut att man skall lita på sitt hjärta och följa sitt hjärta. Men detta är tvärtemot vad bibeln säger. Våra hjärta kan man inte lita på utan kommer att leda oss fel. ”hjärtat är bedrägligt” – Jer 17:9. Det producerar all form av ondska (Mark 7:21). Människans hjärta kommer alltid att leda dem fel eftersom det är fyllt av ondska. Att lita på sitt hjärta är som att lita på att en trappa byggd av sand kan ta dig till månen. Det är alltså ren dårskap att förlita sig på sitt egna hjärta eftersom det duger bara till att föra oss på fel vägar. I stället skall vi enbart förlita oss på Gud och hans ord. Ett exempel. Allt vi kan veta om Gud står skrivet i bibeln, men ett hjärta som inte är pånyttfödd från ovan kommer inte att acceptera vad som står skrivet om Gud utan kommer att skapa sig en egen Gud. Men vi vet att ingen godhet existerar utanför Gud och enbart ett hjärta fött i från ovan kan bära fram god frukt. Men även om en människa är född i från ovan och har fått del av Guds Ande vore det dumdristigt att förlita sig på sitt egna hjärta. Det kommer leda oss fel, istället måste vårt enda hopp vara i Gud och i hans ord. Bara hans ord kommer att leda oss rätt och aldrig våra egna hjärta. Att försöka leva sitt liv utan Gud och hans ord är en dårskap precis som det är att följa sitt hjärta. Förlita dig därför inte på ditt egna hjärta utan förlita dig enbart på Guds ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s