De visas hjärtan är i sorgens hus, dårarnas hjärtan i glädjens hus.

Bättre sorg än skratt, av plågat ansikte mår hjärtat väl. De visas hjärtan är i sorgens hus, dårarnas hjärtan i glädjens hus.” – Predikaren 7:4-5

Världen lär oss att man skall vara glad, skratta och le och för att finna detta tittar man på komedier, läser skämt och går och tar en drink för att bli berusad och få uppleva glädje. Men den kristna glädjen som får hjärtat att må väl, börjar med ett hjärta som är fyllt av sorg. Sorg över sina synder, sorg över andras synder och en sorg över evigheten som väntar syndaren som inte omvänder sig till Kristus och en sorg över lidandet ens syskon får gå igenom . Ett vist hjärta han finns i sorgens hus bland de lidande som lider över sina synder och svårigheterna de troende får gå igenom Det är när ansiktet är plågat som hjärtat verkligen mår väl. När hjärtat mår väl genom sorgen det är först då som sann andlig glädje produceras och ”hjärtat mår väl”. Men den falska glädjen går en annan väg den går genom en falsk glädje som liknar en party ande. Den kommer från ett hjärta som inte är brutet inför Gud utan från ett hjärta som har sig själv i fokus. Ett sådant hjärta älskar att gå till hus för att finna glädje. Han älskar hus där ingen ånger för sin synd existerar utan man skall bara vara glad hela tiden. Världen har precis samma party ande. De älskar att finna lycka i glädjens hus, i underhållning, komedier, skämt , dryckenskap och allt liknande. Tyvärr har allt för många kyrkor idag en party ande. Man går dit och finner ingen seriös religion utan bara en party religion som går ut på att underhålla människan, det må vara som ett diskotek eller fin musik som skall stimulera glädjen i ens liv. Någon sorg finns det inte utan allt skall vara glatt och modernt. Men bättre sorg än skratt, av ett plågat ansikte mår hjärtat väl. De visa går till ett sorg fyllt av sorg och dårarna går till glädjens hus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s