Tänk på det som är där ovan

Om ni nu har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida. 2 Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden. – Kol 3:1-2

Många av Guds barn är helt upptagna med att läsa tidningar och kolla på senaste nytt och diskutera nuvarande händelser i världen. De ser det som sin plikt med argumentet ”Man måste hålla sig uppdaterad” Man är därför högst intresserad vad sker i den politiska och sociala världen. Man fyller hela sitt sinne med allt detta och det fullständigt slukar upp en. Detta är en fälla i från djävulen som självklart älskar när man är upptagen med oväsentliga grejer. I stället i dessa två versar ser vi att om vi nu har uppstått med Kristus. d.v.s. blivit födda på nytt. Så skall vi både söka och tänka på det som är där ovan. Våra tankar och vårt sinne skall vara fyllda med Guds ord och Guds vilja, våra tankar skall vara hängivna åt det som är himmelskt och inte det som är av denna världen.

Vad för gott för man ut av att följa vad som sker med i denna världen runt omkring oss? Detta påverkar ju ändå inte händelserna runt omkring oss utan det påverkar bara dig. Det förstör dig. Det får dina tankar bort från det som är där ovan. Låt oss därför fylla våra tankar med det som är där ovan låt oss ivrigt söka det som är där ovan och inte det som finns i denna världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s