Löftet om pånyttfödelsen

”Jag skall låta min Ande komma in i er och göra så att ni vandrar efter mina stadgar och håller mina lagar och följer dem.” – Hes 36:27.

Genom Moses gav lagen. Men lagen fördömer oss och visar oss alla att vi är syndare och skyldiga inför Gud och förtjänta av hans dom och vrede. Därför behöver vi en hjälpare som hjälper oss att följa Guds bud och lagar denna hjälpare talade Jesus om skulle komma. Denna hjälp ser vi löftet om redan långt innan pingstdagen. Vi finner profeten Hesekiel tala om hjälp som vi skall få att hålla Guds lagar. Det är Guds Ande vi talar om som blev utlovad och som utgjöts på pingstdagen. När vi blir troende så får vi del av Anden som en handpenning men också för att hjälpa oss att följa och hålla Guds lagar. Motsatsen till att vandra i Anden är att vandra i köttet och de som lever så skall inte ärva Guds rike. Köttets gärningar är uppenbara för de är alla brott mot Guds lag ” sexuell omoral, orenhet, orgier, avgudadyrkan, ockultism, fientlighet, gräl, avund, vredesutbrott, själviskhet, splittringar, irrläror , 21 illvilja, fylleri, vilda fester och annat sådant. Jag säger er i förväg vad jag redan har sagt: de som lever så ska inte ärva Guds rike.
 ” (Gal 5:19-21). Andens hjälp är alltså att helga oss så att vi följer Guds bud. Detta löfte kom redan genom profeten Hesekiel och blev sedan uppfyllt på pingstdagen och även idag har alla troende del av Guds Ande ”Den som inte har Kristi Ande tillhör inte honom.” (Rom 8:9) Låt oss därför vandra i Anden och genom Anden döda köttets begär. Har vi liv genom Anden så låt oss därför följa Anden och inte leva efter köttet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s