Jesus kom för att ge sitt liv för många

Människosonen har inte kommit för att bli betjänad, utan för att tjäna och ge sitt liv till lösen för många” – Mark 10:45

Trots att Jesus är Gud och var så även när han vandrade här på jorden. Så kom han inte för att döma världen denna gången. Nästa gång han kommer tillbaka skall han döma världen. Istället kom han för att tjäna och ge sitt liv som en lösen för de många. Det folk som var under djävulens våld men som Gud innan världens grund hade blivit lagd utvalt till att vara Guds folk kom Jesus för att friköpa. Om man var någons slav behövde någon annan köpta dig fri från din Herre för att du skulle bli fri från ditt slaveri. Detta kom Jesus för att göra. Han kom för att friköpa sitt folk i från deras synder så att de skulle tillhöra honom. Jesus försoningen på korset var inget halvt misslyckat verk, nej, utan försoning var definitiv och komplett. Jesus gav sitt liv som en lösen för de många som i nutiden, framtiden och i dåtiden tillhör honom. Han friköpte sitt eget folk i från deras synder och köpte åt sig själv ett egendomsfolk från alla stammar och folk på jorden (Upp 5:9) Han friköpte oss i från lagen, i från Guds vrede, i från satan och framför allt från våra synder. Nu är vi som tror är hans egendomsfolk, hans älskade barn, renade genom hans blod. Nu är vi inte längre i mörkrets rike. Vi tjänar inte längre satan utan Gud. Därför skall vi nu lägga synden bakom oss och vandra värdigt vår kallelse som Guds barn,vandra i helgelsen och i kärleken. Den kärleken vår mästare har visat oss skall vi nu visa varandra. Den försoning Jesus visade oss när vi var hans fiender skall vi nu visa våra bröder och systrar. Var därför tålmodiga med varandra, se inget som ditt eget och dela flitigt med dig till de behövade. Var snabb att förlåta och om någon har något emot någon annan så släpp greppet om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s