Förlåten men Gå och synda inte mer

och synda nu inte mer!” – Joh 8:11

Jesus sade dessa varningens ord till en kvinna som hade haft fem män. Hon var en av de största äktenskapsbrytarna i landet Israel. Men Jesus dömde henne inte eftersom Han kom för att förlåta och försona världens synd för dem som söker det.. Det finns ingen synd i hela världen som Gud inte kan förlåta, det finns inte heller någon mängd synder som Gud inte kan förlåta. En del tänker. ”Jag har syndat så mycket så det finns inget hopp för mig” Så tänkte nog denna kvinna kanske också. Men inga synder är för svåra för Jesus utan Han kan enkelt förlåta vilka synder som helst. Men det finns ett vilkor för att få syndernas förlåtelse och det är att man ångrar sin synd och inser att det man faktiskt har gjort är en synd, värd att bli dömd för inför Guds heliga domstol. Denna kvinnan fick syndernas förlåtelse. Men Jesu förlåt henne inte för att hon skulle fortsätta att leva i äktenskapsbrott utan för att hon skulle överge den vägen. Därför säger Jesus orden ”Gå och synda inte mer!”. Till de som ångrade sina synder och sökte syndernas fölåtelse gav Jesus det med orden ”Gå och synda inte mer!” Men till folk vars hjärtan var hårda och som inte ville ha syndernas fölåtelse och inte insåg sina synder sade han ”Guds vrede förblir över dem”, ”Ni huggormsyngel!”, ”Ni hycklare”. ”Se här Guds godhet och stränghetstränghet mot dem som föll, Guds godhet mot dig om du blir kvar i hans godhet. Annars blir också du bortskuren. – Rom 11:2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s