Vikten av att gråta

aldrig har slutat förmana var och en av er under tårar ” – Apg 20:31

Paulus var en man av tårar (Apg 20:19) och var och en som är en man av Guds hjärta kommer vara en man som fäller tårar över det som berör Gud. Profeten Jeremia kallas ofta den gråtande profeten för hans ögon var ofta fulla av tårar. Klagovisarens författare var en man av tårar. Vår mästare Jesus grät (John 11:35). Johannes grät (Upp 5:4).Paulus grät över all villfarelse runt omkring honom. Paulus grät över de förhärdade judarna som följde lagen (Rom 9:2). Man behöver inte studera bibeln särkilt länge för att upptäcka att männen i bibeln var män av tårar. Frågan kommer nu till dig? Är du en person som gråter ibland? Känner du tårar precis som Paulus när du ser all villfarelse omkring dig? Eller som Jeremia som kände sorg över situationen i Israel på hans tid? Eller som kung David som grät över sina synder. Man kan påstå att man har en god teologi och lever i enlighet med kyrkohistorien. Men finns inte tårarna där så är hjärtat hårt och man är långt i från Guds hjärta. Man kan säga att man är fylld av anden, men finns inte tårarna där finns inte mycket av Guds ande heller. ”Saliga är ni som gråter nu, 
för ni ska få skratta.
 ” (Luk 6:21). Gråt över all falsk lära!, Gråt över synden!, Gråt över otron!, Gråt över situationen i svensk kristenhet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s