Var vaksamma mot vargarna

Var därför vakna och kom ihåg att jag i tre års tid, natt och dag, aldrig har slutat förmana var och en av er under tårar.
” – Apg 20:31

Paulus håller sitt avskeds tal när han säger dessa ord. I versen innan har han precis varnat för att falska läror skall komma från deras egna krets. Därför skall de vara vakna för djävulen är en mästare på att förklä sig och bedraga. Paulus visar här äkta kärlek. Han säger att han under tre år både under dagen och natten har varnat dem för de falska lärarna och inte bara varnat utan även under tårar. I dag ses det som jobbiga typer som håller på att varna folk för villolärare. Man ses som udda och ”heresy hunter”. Folk som har den synen har helt missuppfattat vad Guds kärlek handlar om. Vi ser här hur Paulus hade gjort det under tre års tid för försmlingen i Efesus. Både under dagen och natten. Det var alltså något viktigt för Paulus något som en sann Apostel och församlingsplanterare måste hålla på med. En sann Guds tjänare ser vargarna som kommer in i ens egna kretsar som en stor fara för Guds rike och därför måste han varna och inte hålla tyst. Hur är det med dig? Är du fylld av samma kärlek som Paulus och behöver varna andra för villfarelser som kryper in? Eller tillhör du de likgiltiga ledarna som inte bryr sig när evangeliet förvrängs och därmed håller tyst?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s