Vandra i Anden och inte efter köttet

Köttets gärningar är uppenbara: sexuell omoral, orenhet, orgier, avgudadyrkan, ockultism, fientlighet, gräl, avund, vredesutbrott, själviskhet, splittringar, irrläror , illvilja, fylleri, vilda fester och annat sådant. Jag säger er i förväg vad jag redan har sagt: de som lever så ska inte ärva Guds rike.”
 – Gal 5:19-21

Köttets gärningar är sådant som kommer från den gamla människan. Om vi lever efter dessa gärningar skall vi inte ärva Guds rike. För att komma in i Guds rike krävs att vi vandrar i Anden som är dess motsats. Vi må tala om Anden och frälsningen hur mycket vi vill men om vi vandrar i köttet så drivs vi inte av Guds Ande och kommer inte heller in i Guds rike ”var och en om drivs av Guds Ande är Guds söner”. Därför må vi som troende se till att vi vandrar i Anden och inte ger efter för köttet. Detta kan vi bara åstadkomma genom att vi har vår blick fäst på Jesus och hans verk för oss. Så fort vi hamnar i gräl, avund, splittringar och själviskheter så vandrar vi inte längre i anden och vandrar istället efter köttet. I bland stöter man på folk som säger att de varit kristna hela sitt liv men nu är gamla. Men när man tittar på deras liv så är det fyllt av köttets gärningar! Så får det inte vara. Hur står det till med din andliga vandring min vän? Förekommer det gräl, vredesutbrott eller själviskhet i ditt egna hem? Eller i din omgivning?. Förekommer det villoläror ? Lider du av illvilja och vill andra människor ont? Lever du i fientlighet och oförsonlighet med andra? Är du avundsjuk på att andra har det bättre eller en högre position än dig? I såfall vandrar du i köttet och är inte på väg att ärva Guds rike? Istället vandra i Anden och dess frukt. Sådant är lagen inte emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s