När Guds eld faller

”Och eld gick ut från Herren och förtärde de tvåhundrafemtio männen som hade burit fram rökelse. ” – 4 Mos 16:35

Jag minns tiderna när man gick på hyper karismatiska möten där folk låg på golvet och sprattlade och skrek och kallade det Guds eld. Men vad säger egentligen bibeln om Guds eld?

Här ser vi ett exempel på vad Guds eld gör med människan. En student av Guds ord kommer snart att finna att i 95% av fallen är eld något Gud använder för att döma syndaren. Jesus själv säger i Lukas 12:49 ”Jag har kommit för att tända en eld på jorden, och vad jag önskar att den redan var tänd. ”. Guds eld är alltså något som talar om dom i bibeln. Det är i elden han skall förstöra de som lever i orättfärdighet. Det var Gehenna den brinnande elden som Jesus varnade för.

Herren är en förtärande eld (Hebr 12:29) Det är med Guds eld som de som förnekar evangeliet och inte lyder det skall förgöras (1 Thess 1:8), När Guds sände sin eld över Moab så förgjordes dom (Amos 2:2) Guds eld är alltså enligt bibeln inget trevligt och inget man vill råka ut för. Precis som en vanlig eld inte är något trevligt och inget man vill ha besök av. Elden kommer förstöra allt i sin väg. Må vi därför leva i Gudsfruktan och fly undan Guds eld. Må vi ständigt ha fokus på Jesu verk på korset så att vi inte faller av på vägen. Må vi ständigt renas genom Jesu blod och leva ett liv värdigt evangeliet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s