När du blir kallad villolärare

”Vi kallas villolärare men är sanningssägare ” – 2 Kor 6:8

Paulus och hans gäng kallades för villolärare. Men de var inga villolärare utan de talade sanningen. Vilka var dessa som kallade dem för villolärare? Det var dessa judaitiska lärare som anklagade Paulus för att han predikade ett laglöst evangelium. De som ansåg att man skulle omskära sig och hålla de judiska lagarna väckte stor anstött av Paulus förkunnelse och kallade honom villolärare. Men Paulus var ingen villolärare han predikade ”Kristus som korsfäst” och Kristi nåd och rättfärdiggörelsen genom tron allena. Han predikade sanningen men blev som alla sanningsägare förföljd och anklagad av de religiösa massorna som tyckte att deras egna godhet räckte för frälsningen. Detta är inga konstigheter utan alla som predikar Guds nåd. Rättfärdiggörelsen genom tron allena och Jesu Kristi död och uppståndelse kommer även idag bli kallad villolärare. Av samma typ av folk. Av de som anser att deras lydnad räcker för frälsning. De som anser sig blidka Gud tillräckligt genom sina prestationer. De kommer per automatik tycka att evangeliet är en stötesten för det är så enkelt att bli frälst. Det är bara att tro på evangeliet och omvända sig till Kristus. Paulus blev anklagad för att med hans evangelium kan man ju synda hur man vill. Vilket Paulus säger Nej det kan man inte alls (Rom 6:1-2) Samma saker sker idag de sanna blir utmålade som villolärare. Och de riktiga villolärarna blir populära av de religiösa massorna som kommer i Jesu namn. Bli inte förvånad om du blir kallad villolärare när du predikar evangeliet. Bli inte förvånad om de större religiösa massorna förkastar dig. Men bara för att du blir kallad villolärare betyder det inte att du inte är det. Utan var och en måste rannsaka sin förkunnelse och präva sig själv om han är på den rätta vägen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s