Jehu blev välsignad

Herren sade till Jehu: ”Därför att du har väl utfört det som var rätt i mina ögon och gjort mot Ahabs hus allt vad jag hade i sinnet, därför skall dina söner till fjärde led sitta på Israels tron.” – 2 Kung 10:30

Herren talade till Jehu att han hade utfört Guds vilja och gjort vad som var rätt när han dödade Ahab och alla hans Baals profeter. Jehu hade nu rensat landet Israel från avgudadyrkan genom svärdet och detta var rätt i Guds ögon. Som belöning för Jehus lydnad mot vad Gud hade befallt så skulle Jehus efterkommande sitta på tronen i Israel. Man kan ju undra hur Gud kan befalla att dessa mord skulle utföras där mängder av människor dog av Jehus svärd och dessutom välsigna det?. För det första var det Guds dom mot synden ”ty syndens lön är döden”. Ahab hade förlett folket in i avgudadyrkan och nu var det Gud själv som straffade synden i landet genom att använda Jehu och svärdet. För det andra så har Gud satt just överheten till att bära svärdet och straffa de som gör det onda (Rom 13:4) Jehu var kungen och överheten och hade rätten att straffa Ahab. Vi som kristna skall aldrig bära svärdet och döda folk utan vi skall överlämna hämnden åt Herren och vända andra kinden till. Men Gud har satt överheten där till att utföra dessa straff mot dem som gör det onda och de har den myndigheten. Låt oss därför göra det som är rätt i Herrens ögon, inte genom att döda folk, Nej, överlämna det till överheten. Men vara rika på goda gärningar och älska våran nästa som oss själva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s