Gud hindrade Abimelek från att synda

Då sade Gud till honom i drömmen: ”Ja, jag vet att du har gjort detta med uppriktigt hjärta, och det var också jag som hindrade dig från att synda mot mig. Därför lät jag dig inte röra henne. – 1 Mos 20:6

Abimelek hade kidnappat Sara eftersom Abraham hade sagt att Sara var hans syster. Men Abimelek rörde aldrig Sara på något sätt och detta var på grund av att Gud hindrade Abimelek från att skada Sara och synda mot Herren. Gud har den makten över människan att Han enkelt kan hindra precis vem som helst från att synda. Det finns ingen människa på denna jorden som Gud inte kan hindra att synda om Han vill. Det finns ingen människa på denna planet som på något sett kan stå emot Gud när han bestämmer sig för att agera. Det var inte bara Abimelek som fick erfara hur Gud hindrade honom från att synda, utan även David fick erfara hur Gud hindrade honom från att synda

Herren har hindrat dig från att ådra dig blodskuld” – (1 Sam 25:26). Det är vad nåden gör med en människa den hindrar människor från att synda. Om det inte vore för Guds godhet och nåd hade Han låtit all djävulskap släppas fritt på jorden. Men han gör inte alltid det utan han håller tillbaka mycket ondska genom att hindra folk från att synda. Ibland tillåter han människan att följa sin begär och synda på och ibland stoppar han människan. Gud har ritat ramarna som vi människor lever inom och vilket vi inte kan överskrida. Men ofta stoppar Han inte människan utan låter dem synda på för det är vad människan är, en syndare, som inte kan annat än att synda. Det är därför vi behöver Guds nåd för den fostrar oss att säga nej till all ogudaktighet och världsliga begär och fostrar oss att leva anständigt, rättfärdigt och gudfruktigt i den tid som nu är. Hur barmhärtigt är det inte mot dem som han ger sin nåd? Hur fruktansvärd dom är det inte när han låter människan följa sina egna begär? Borde vi inte frukta Herren när vi ser att han har makten att hindra oss från att synda eller makten att överlämna oss i våra synder?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s