Du skall inte sprida ett falskt rykte

Du skall inte sprida ett falskt rykte ” – 2 Mos 23:1

I tider av internet och sociala medier så är det otroligt lätt att sprida och påstå vad som helst och sprida ut det över hela världen. Det är en sorg i mitt hjärta när jag ser kristna engagerade i att sprida ut falska rykten som inte alls är bekräftade. Sådant skall vi inte hålla på med Paulus uppmanade Timoteus att konfrontera dem i Efesus som sysslade med myter (rykten). Att sprida falska rykten och ägna sin tid och att läsa sådant som inte är bekräftat är bara slöseri med tid och hör inte evangeliet till. Paulus säger till och med ”Sådant leder till strider och tjänar inte Guds frälsningsplan genom tron.
 ”(1 Tim 1:4). Folk som engaerar sig i rykten kommer att hamna i onödiga strider där man vill bevisa att man har rätt. Jag ser ständigt sådana rykten spridas. Det är just vad de är rykten, och är de falska så är det än värre. Då har man gjort sig skyldig till brott emot Guds lag, till synd. Låt oss vara kristna som inte sysslar med myter och rykten låt oss i stället tala om det som är anständigt och bygger upp. Låt oss undervisa varandra med skrifterna och uppbygga varandra med sanningen som finns i Guds ord. Låt oss inte bry oss om alla rykten och myter som florerar på nätet utan istället hålla oss till sanningen och till Guds ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s