Det blir som Gud har bestämt

 Profeten Elisa kallade till sig en av profetlärjungarna och sade till honom: ”Spänn bältet om livet och tag den här oljeflaskan med dig och gå till Ramot i Gilead. 2 När du har kommit dit, sök då upp Jehu, son till Josafat, son till Nimsi. Gå in till honom och bed honom resa sig upp, där han sitter bland sina bröder, och för in honom i den innersta kammaren. 3 Tag oljeflaskan och gjut olja på hans huvud och säg: Så säger Herren : Jag har smort dig till kung över Israel. Öppna sedan dörren och fly utan att dröja.” ” – 2 Kung 9:1-4

Det blir alltid som Herren bestämmer och säger. Här säger Herren genom profeten Elisa till en profetlärjunge att Jehu skall bli Kung. Herren rådfrågar ingen först eller frågar Jehu om han vill bli kung och för att sedan dräpa Ahab. Nej utan Herren utväljer honom bara, och Elisa säger till profetlärjungen att han skall smörja Jehu till Kung och sedan fly platsen så fort han bara kan. Herren hade bestämt att Jehu skulle bli den nya kungen och så blev det. Det finns många i bibeln som har försökt att fly Guds kallelse men misslyckats. Jona ville absolut inte fara till Nineveh och förmedla Guds dom över staden. Men Gud sände omständigheter så att det tillslut blev som Herren ville. Paulus var på väg för att döda de troende i Damaskus men i stället frälste Herren honom enligt sin plan och vilja. Gideon kämpade länge med Guds kallelse men fick ge sig. Men i Jehus fall blev han bara smord utan att kunna försöka fly. Likaså var det med kung David och profeten Jeremia. När Gud kallar någon så blir det som Gud har sagt och vill, vem kan stå emot honom? Ja, inte Jehu iallafall, inte heller David eller Paulus eller Jona eller Gideon eller Jeremia. Ingen av dem lyckades stå emot Gud. ”Alla som bor på jorden räknas för intet, han gör vad han vill

med himlens här och med dem som bor på jorden. Ingen kan stå emot hans hand eller säga till honom: ”Vad är det du gör?” – Dan 4:32

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s