Den som inte arbetar skall inte heller äta

”När vi var hos er gav vi er denna föreskrift: den som inte vill arbeta ska inte heller äta.
 Men vi hör att vissa bland er lever oansvarigt. De arbetar inte utan gör allt möjligt annat. Sådana befaller och förmanar vi i Herren Jesus Kristus att arbeta i lugn och ro och äta sitt eget bröd.
” – 2 Thess 3:10-12

I församlingen i Thessalonika fanns det män som inte arbetade utan bara gick runt på dagarna och gjorde allt möjligt annat. Paulus uppmanar här att man skall befalla och förmana sådan att arbeta. Ty den som inte arbetar skall inte heller äta.

En Kristen person skall vara en person som arbetsgivaren är nöjd med när det gäller hans arbetsmoral. Han skall inte gå och göra allt annat på arbetstid så som att surfa runt på nätet eller stå och småprata om allt annat. Sådant passar inte en troende och den kristna livsstilen utan istället skall man arbeta flitigt med det man håller på med. Arbetar man inte alls skall man inte heller äta utan göra allt man kan för att skaffa sig ett arbeta så att man kan försörja sig själv. Vuxna män i bibeln hade aldrig rätt till social hjälp utan istället var det föräldralösa barn, änkor och krymplingarna som inte kunde arbeta som hade rätt att få del av tiondet som kom in till landet.

Bibelns män var arbetare. Paulus var en tältmakare. Jesus var en snickare. Petrus var en fiskare. David var en fåraherde, Habbakkuk var en bonde och det fanns ingen gudsman i skriften som gick runt och drällde. Vi skall även arbeta andligt för Guds rike och använda de gåvor vi har fått. Låt oss inte vara som mannen som grävde ned sitt pund utan låt oss alla förvalta väl de gåvor Gud har gett oss. Låt oss vara flitiga i arbetet och i allt vi företar oss. Låt ingen av oss vara lat och gå runt och drälla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s