Beröm dig enbart av Herren

Den som berömmer sig ska berömma sig av Herren . ” -2 Kor 10:17

Vi som kristna är kallade till ödmjukhet och helighet. Man kan se hur ödmjuk en kristen genom att se vart de ger sitt beröm. Ger de det tll Herren eller till sig själva? I bland har jag sett folk som kallar sig kristna stå och skryta om vem som är kaxigast medans andra berömmer sig själv. Så får det absolut inte vara utan de som ens vågar berömma sig skall enbart berömma sig av Herren. 
Sedan finns det de som aldrig skulle få för sig att skryta om sig själva eller berömma sig men som i stället gör det dolt i hjärtat, man kanske klickar på like knappen på facebook när ens egna namn är involverat eller retweetar allt där andra berömmer än eller skriver väl om en. Detta är ett slags dolt beröm, där man berömmer sig själv i hjärtat. Men vi som troende skall inte berömma oss själva utan enbart om av Herren. När Paulus vill berömma sig på människors vis ”När många berömmer sig på människors vis vill också jag göra det. ” – 2 Kor 11:18 så börjar han prata om sin svaghet och all den förföljelse han får utstå. Han står inte och säger ”Här är min fantastiska predikan” utan han säger tvärtom. ”Jag är ingen vältalare”, ”Om jag måste berömma mig, vill jag berömma mig av min svaghet.” – 1 Kor 11:30. När våra hjärtan blir krossade och vi blir födda på nytt kommer detta männskliga beröm av oss själva att försvinna och vi kläds i Kristi ödmjuka ande som enbart
berömmer sig av Kristus och ens egna svaghet.När den stora väckelsen under Jonathan Edwards drog fram, tog han fram just detta som ett av karaktärsdragen i boken ”religious affections” hos en sant omvänd kristen. Därför låt oss berömma oss av Herren och inte av oss själva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s