Be utan uppehåll

” be utan uppehåll” -1 Thess 5:17

En av aspekterna i kristna livet är att be mycket. Men betyder det att vi alltid måste vara på våra knän i bön? Nej, det är inte vad som menas för vi har andra saker i livet också att göra, så som vårat arbete, sova. Paulus som skrev detta bad inte alltid utan ibland sov även han, han arbetade med att göra tält (Apg 18:3), han undervisade Guds ord o.s.v. Vi skall även arbeta och sova och njuta av Guds skapelse. Vad som menas med att vi skall be utan uppehåll är att vi alltid skall vara i en bedjande position där vi ständigt är beroende av Gud och att vi ofta skall be för de heliga. Det innebär också att vi skall tacka Herren för allt i livet och utföra allt med tacksamhet. Men märk väl att Paulus säger att vi skall be utan uppehåll det betyder också att vi inte skall diskutera utan uppehåll eller titta på tv utan uppehåll eller lyssna på musik utan uppehåll eller spela spel utan uppehåll. Allt detta kan man göra ibland, men inte utan uppehåll. Ofta finner man troende som verkar tro att det allt handlar om att diskutera utan uppehåll. Jag ser ofta på nätet runt omkring mig folk som alltid diskuterar och man finner alltid samma namn som diskuterar och ibland måste man ta debatten men inte alltid. Jag har själv gjort mig skyldig till det ibland att man diskuterar helt onödiga grejer i stället för att lyda bibelns ”be utan uppehåll”. Låt oss ta Paulus ord på allvar. Låt oss vara sådana som ber utan uppehåll och som ständigt har fokus på Gud och i allt vi göra ära honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s