Att ge till de fattiga

”Vi skulle gå till hedningarna, de till de omskurna. Det enda var att vi skulle tänka på de fattiga , och det har jag också varit noga med att göra.” – Gal 2:9-10.

När Paulus åkte till Jerusalem för att få Apostlarnas välsignelse att åka ut och missionera. Räckte Jakob, Petrus och Johannes fram handen till Paulus och Barnabas och uppmanade dem att under tiden skulle de inte glömma bort de fattiga. Det var alltså ingen självklarhet för Paulus att tänka på de fattiga men de tre Petrus, Jakob och Johannes för dem var det väldigt viktigt och påminner Paulus och Barnabas om att inte glömma bort de fattiga när de är ute på missionsfältet. Inte bara det utan Paulus skriver att han har varit noga med att tänka på de fattiga. Han försummade inte den biten trotts att han var en predikant. Han var ingen diakon som engarerade sig i sociala projekt utan han var en apostel och predikant, men under allt detta så gav han ändå flitigt till de fattiga. Dessa ord är även till oss i dag. Om Johannes, Petrus och Jakob hade sträckt ut oss handen idag hade säkert samma ord kommit ur deras mun ”Tänk på de fattiga”. Vi får inte glömma bort de fattiga det är viktigt inte bara med vad man tror men också hur man lever. Mose sade ”fattiga kommer nämligen aldrig att saknas i landet, därför befaller jag dig: Du skall villigt öppna din hand för din broder, för de behövande och fattiga i ditt land.” (5 Mos 15:11) Job Sade ”Har jag nekat de fattiga vad de önskat eller låtit änkans ögon försmäkta?” (Job 31:16) Ordspråket säger ”Den som förtrycker den arme smädar hans skapare, den som förbarmar sig över de fattiga ärar honom. (Ords 14:31). Nu kommer frågan till dig? Ger du till de fattiga? Eller smädar du dem genom att behålla allt för dig själv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s