Är din Pastor en dåre?

”Ty en dåre talar dårskap, hans hjärta gör det som är orätt, så att han handlar ogudaktigt och sprider villoläror
om Herren . Han svälter ut den hungriges själ och hindrar den törstige
att dricka.” – Jes 32:6

Enligt bibeln är alla som inte talar i enlighet med bibeln en dåre. T.e.x ”Dåren säger i sitt hjärta det finns ingen Gud” (Ps 14:1). Man är en dåre för man har lurat sig själv in i massor av osanningar. En dåre kännetecknas i att han talar dårskap och att hans hjärta är fullt av det som är orätt. Han tänker inte rätt om Gud istället sprider han villoläror om Herren som vi ser i denna texten. ”så att han handlar ogudaktigt och sprider villoläror om Herren”.  På denna tiden hade det gått så långt att folket började ropa emot profeterna ”Profetera inte det som är sant”, ”Tala smickrande ord för oss” (Jes 30:10) Man ville inte höra sanningen om Gud. I stället ville man höra osanningar och villfarelser. Man ville inte höra sanningen att ”Herren är en domens Gud” (Jes 30:18). Detta dåraktiga tal av den tidens ledare som profeterna gick emot ledde till att de som var trogna Guds ord svalt och törstade efter sanningen. ”Han svälter ut den hungriges själ och hindrar den törstige att dricka”. En dåre kommer få Guds barn som hungrar att törstar efter sanning, att känna, att han inte får någon föda av sin Pastor. Detta är mycket vanligt idag att man finner Pastorer och ledare och andra som inte ger föda åt fåren utan istället svälter dem genom att sprida villfarelser om Herren. De som sprider villfarelser om Herren är dårar och gör sig skyldiga till fårens svält. ”Mina bröder, inte många av er bör bli lärare. Ni vet ju att vi ska få en strängare dom.” (Jak 3:1). Det är ett stort ansvar att lära ut Guds ord och många idag undviker många delar i skriften, som talar om Gud, eftersom de är obekväma och inget man vill visa folket för det kan vara stötande och inte smickrande. Därmed kan en Pastor bli en dåre. Får du den föda du behöver i din kyrka? Hör du sanningarna om Gud eller undanhålls dem för dig? Känner du Gud? Eller får du en shock när du läser din bibeln och upptäcker att sakerna i bibeln stämmer inte med vad din Pastor lär ut? Eller har du en Pastor som är en dåre och inte ger dig föda för din själ?  Eller ännu värre är du eller jag själv en dåre som sprider villfarelse om Gud och därmed svälter fåren runt omkring dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s