Visdomens Ord

Den ene får av Anden ord av vishet” – 1 kor 12:8

I EF 1:17 ber Paulus att vi skall få vishetens ande så att vi skall få rätt kunskap om honom. Ord av vishet handlar om att förmedla vishet om Gud och från Gud. Salomon var en man som hade vishet över sitt liv och folk färdades långa vägar för att få höra hans visdom. Denna vishet var inget han hade av sig självt utan fick det som en gåva av Gud. Ord av vishet var precis vad Jesus talade till Fariséerna när de försökte snärja honom. Det var den vishet som kom ur Jesu mun som tystade fariséerna. Visheten kommer i från Gud själv och ifrån Guds ord. När något talar visdomens ord är det visdom direkt i från skriften. Dessa ord av vishet har också med förmågan förmedla skriftens visdom till folk, speciellt Guds vishet i evangeliet. Vishet handlar även om andlig insikt. d.v.s. en djup insikt i skriften ”Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet ” – Kol 3:16. Ord av vishet handlar om att förmana människor till omvändelse ”Honom predikar vi genom att förmana varje människa och undervisa varje människa med all vishet, för att föra fram varje människa som fullkomlig i Kristus. ” – Kol 1:28. Många troende har denna gåva utan att ens känna till det och vi uppmanas även att söka de andliga gåvorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s