Summan av Guds ord är sanning

Summan av ditt ord är sanning.” – Ps 119:160

Denna vers missbrukas något kollosalt i vår tid. Ofta säger, säkert välmenande kristna, att om man finner en vers som säger något men flera som säger motsatt så skall man ta de som har flest och i stort sett riva ut de andra eftersom ”summan av Guds ord är sanning”. Detta missbruk av bibeln har jag märkt sker när något blir obekvämt eller man ser något man gärna vill förklara bort. Exempel på sådant kan vara Guds eviga predestination, hans rättvisa vrede, den kommande domen e.t.c Men det är inte så vi skall hantera skriften utan istället betyder versen att ”hela Guds ord är sanning”. D.v.s. Allt av Guds ord är sant. Det är vad de engelska biblarna säger och i uppenbarelseboken läser vi att vi inte skall lägga till eller ta bort något ur bibeln. Lösningen är alltså inte att använda denna när man ser versar som är obekväma eller inte stämmer med ens teologi. Istället skall vi låta bibelorden stå som de står och se dem som Guds ord och inte citera Joh 3:16 i alla situationer. Låt oss vara troende som inte hoppar över bibelord eftersom de inte stämmer med vår tro. Låt oss i stället acceptera orden som de står och ändra oss efter dem. Låt oss inte heller ta bort ut bibeln genom att hoppa över bibelversar och skylla på att ”summan av guds ord är sanning”. I stället är allt i ordet sanning. Det finns inte en vers som inte är sanning. Andra versar är inte mer sanna än andra bara för att de nämns mera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s