När Jesus är nära utan att man känner honom

Jesus svarade: ”Så länge har jag varit hos er, och du har inte lärt känna mig, Filippus.  – Joh 14:9

Filippus var en av Jesu tolv lärjungar. Han hade spenderat tre år av sitt liv att på heltid följa Jesus.
Han hade hört Jesu undervisning, han hade sett Jesu mirakler och han hade också själv varit med när de gick in i byar och botade sjuka och kastade ut onda andar. Han hade hört Jesu liknelser och ibland fått dem förklara för sig. Han hade umgåtts med Jesu flera timmar dagligen, ätit med honom, druckit med honom, suttit och samtalat med honom. Ändå säger Jesus till honom ”Du känner inte mig”
Tre hela år! Dag ut och dag ut! Ändå visste han inte vem Jesus var och kände honom inte. Han hade ännu inte blivit född på nytt och lärt känna Jesus. Hur många av er som läser detta har inte gått i kyrkan år ut och år in, kanske har du läst bibeln många gånger om, eller studerat Jesu undervisning under åratal. Men ändå känner du honom inte?
Det är fullständigt möjligt att känna till saker i bibeln utan att ha personligen erfarit det.
Jesus dog för våra synder. Men för hur många är detta inte bara kunskap i huvudet och något man aldrig erfarit? Det är fullständigt möjligt att känna till Guds lag utan att ha blivit fullständigt överbevisad och slagen av dess krav och hot. Det är fullständigt möjligt att ha hört tusen gånger om Jesus död på korset utan att förstå varför han behövde dö.
Alla människor är syndare och vet om det, men ofta säger man ”ingen är perfekt”. Få har blivit krossade av Guds lag och lidit av syndanöd där man ger upp allt hopp om att frälsa sig själv. Få har sett vem Gud är i skriften. Filippus trots tre år med Jesus hade inte sett Gud i skriften och inte kände han Jesus heller.
Frågan är hur är det med dig?
Har du lärt känna Kristus, bibeln Kristus?
Eller känner du bara din egna hemma snickrade Jesus som inte är bibelns Jesus?
Rannsaka ditt hjärta och ser om du är i Kristus eller ej.

 Inte skall var och en som säger Herre, Herre till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn*och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa! – Matt 7:21-23

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s