Frukta Herren som har makten över djuren

Därför har Herren gett honom i lejonets våld, och det har rivit honom och dödat honom enligt det ord som Herren talat till honom ” -1 Kung 13:26

Denna gudsmannen hade syndat och varit olydig mot Herrens ord som kom genom en annan profet. Han hade ätit och druckit på en plats som Gud hade sagt till honom att han inte fick äta och dricka på. Som en Guds dom sänder Herren ett lejon som river sönder och dödar gudsmannen. Vi tjänar en oerhört stor Gud en Gud som har total kontroll över hela sin skapelse. Till och med lejonen lyder honom. När Daniel satt i lejongropen så täppte Gud till lejonens munnar så att de inte kunde skada Daniel. Men här i denna berättelse är det tvärtom. Gud låter och ser till att lejonet dödar och river sönder gudsmannen som en dom över hans synd. Gud har total kontroll över hela sin skapelse. Detta är en oerhörd trygghet för oss som troende att vi inte behöver frukta något annat än Gud. Vi behöver inte frukta lejon, ormar eller spindlar. De lever alla under Guds befallningar. När man förkunnar Guds totala suveränitet kommer direkt folk att höja rösten och säga att det leder till fatalism. Därför lär också bibeln att människan är ansvarig. Bara för att Gud styr lejonen behöver man inte stoppa in huvudet frivilligt i deras käftar. När Kung David var i fara från Saul så lutade han sig inte tillbaka och pekade på Guds suveränitet, Gud hade lovat honom kungariket och han kunde gå och leva fatalistiskt, nej. I stället flydde han för sitt liv. Gud är vår skapare och har över makten varje djur på hela jorden. Djuren kan inte skada dig om inte Herren vill det. Frukta därför inte djuren utan frukta istället Herren som har makten över djuren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s