Bön efter Guds vilja

om vi ber om något efter hans vilja så hör han oss. Och om vi vet att han hör oss vad vi än ber om, då vet vi också att vi redan har det vi bett honom om.
” – 1 John 5:14-15

Det finns bön som Gud alltid svarar på och det är bön som är innehåller Hans vilja. Vi finner flera böner i bibeln och vi finner alltid samma mönster. I Herrens bön och i Pauli böner finner vi alltid att Guds vilja skall ske i oss.

Paulus ber om att vi ”skall växa till i kärleken, bli rotade i kärleken ” – Ef 3:17, ”lära känna Guds kärlek” – Ef 3:19, ”Vi skall överflöda i kärlek” – Kol 1:9. Han ber även om att ”Vi skall lära känna Gud och få all vishet och kunskap om Honom” – Ef 1:17, han ber ”ni skall fyllas av kunskap om Guds vilja, med all andlig vishet och insikt,  ”- Kol 1:9. Det är nämligen Guds vilja att vi skall helgas (1 Thess 4:3) och att vi alltid skall tacka och ära Gud (1 Thess 5:18).

Det är när vi ber i enlighet med Guds vilja och vad som finns uppenbarat i Guds ord som hans vilja som vi växer andligen. Om du inte vet vad du skall be så be de skrivna bönerna i bibeln för de är i enlighet med Guds vilja och då får du bönesvar. Ofta ber folk idag bara själviska böner och använder Gud som en jultomte och får därmed inget svar (Jak 4:3). Men det är inte så vi skall be och Gud kommer inte svara på dåliga böner, utan vi skall be i enlighet med Guds vilja att hans rike skall ske i våra liv och på jorden. Hans vilja är att vi vandrar i kärlek, i goda gärningar och i helgelse. När vi ber om sådant kommer Gud att svara på våra böner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s