Älska inte denna världen

Älska inte världen, inte heller det som är i världen. Om någon älskar världen finns inte Faderns kärlek i honom. Allt som är i världen – köttets begär och ögonens begär och högmod över livets goda – det kommer inte från Fadern utan från världen. – 1 John 2:15-16

Om man älskar världen så finns inte Faderns kärlek i en. Med det betyder att man inte är född på nytt. En del undervisar denna vers totalt fel. Man tolkar ordet världen som att det betyder allt som finns i denna värld och dess trender. Men vi får inte glömma att Gud ha skapat denna värld och gett den till oss. Så om världen gillar att bära blåa kläder betyder det inte att vi måste gå runt i röda kläder. Om världen gillar lyssna på musik betyder det inte att vi skall inte lyssna på musik, om världen använder facebook så skall inte vi göra det. Istället så betyder världen här det som vi finner senare i stycket. ”köttets begär”, ”ögonens begär” och ”högmod över livets goda”. Köttets begär är listade i galaterbrevet de är alla synder och brott mot Guds lag. T.e.x kiv, avund, fientlighet o.s.v. Ögonens begär är som Jesus sade att se på en kvinna med begär som inte är ens egna fru eller att ha begär efter sin nästans tillhörigheter (10:e budordet). Högmod över livets goda är att själv ta åt sig äran för framgång i livet och eftersträvan av makt och positioner. Allt detta är världen och sådana vi också var en gång i tiden. Vi blev lätt avundsjuka, vi älskade att kivas, vi var fientliga mot varandra och mot Gud. Vi lustade efter vår nästas tillhörigheter. Vi sökte kanske makt positioner och att bli ärade av människor.

Allt detta tillhör den gamla människan som vi som troende har dött bort i från därför skall vi inte älska sådant utan istället vända oss bort i från sådant och istället ledas utav Anden som tar död på alla sådana begär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s