Se upp för rikedomen (Upp 3:16-17)

Men eftersom du är ljum och varken varm eller kall, skall jag spy ut dig ur min mun. Du säger: Jag är rik, jag har vunnit rikedom och behöver ingenting, och du vet inte att just du är eländig, beklagansvärd, fattig, blind och naken. -Upp 3:16-17

Dess ord gav Gud till församlingen i Laodicea och dessa ord är varningar för oss i dag.
Detta folk var varken varma eller kalla utan ljumma. Med det menas de säger sig tillhöra den levande guden. De gick till församlingen och de tillbad Herren. Men de var bedragna av sin rikedom och tjänade egentligen Mammon. Jesus sade att vi inte kan tjäna både honom och Mammon samtidigt som dessa försökte göra. Utan man måste tjäna antingen eller. ”Du säger : Jag är rik”. I Sverige idag är vi rika. Jag läste någonstans att en medel svensk idag lever som en kung levde förr i tiden och aldrig har vi haft en generation som har varit så rika. De flesta idag har både dator och en smartphone vilket man inte har i större delen av världen. Vi är rika och denna rikedom är farlig för den får människan att utbrista som de i Laodicea ”Jag behöver inget”.  De behövde inget för de såg inte sitt hjärtas tillstånd att just de var syndare fattiga i anden och eländiga. Utan de såg sig som rika både på pengar och andligt.
Men så såg inte Jesus på dem utan han beskriver dem som eländiga, blinda, fattiga och nakna. Allt detta är andligt som Jesus här talar om. Andligt blinda och andligt fattiga och nakna inför Herren.  Deras ägodelar kunde inte frälsa dem. De hade inget av värde inför Herren men såg inte det själva. De var eländiga i sina synder som i detta fall var girigheten men de såg det inte själva och blev därför ljumma..
Må Anden ge ljus över våra hjärtan och dess tillstånd. För enbart anden kan överbevisa oss om synd och lysa på våra hjärtan.
Därför om Anden lyser på dig tag varning. Lev inte för pengar och Mammon utan Jesus kräver att vi omvänder oss från sådant annars skall han spy ut oss ur sin mun.. Fly undan all form av girighet som är avgudadyrkan . Sträva inte efter mer utan nöj dig med vad du har och det Herren har gett dig. Tag varning av Herrens ord till församlingen i Laodicea. Men om du omvänder dig skall han hålla måltid med dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s