En sann prydnad (1 Petr 3:3)

Er prydnad ska inte vara yttre ting som konstfulla håruppsättningar , påhängda guldsmycken eller fina kläder, 4 utan hjärtats fördolda människa med den oförgängliga skönheten hos en mild och stilla ande. Det är mycket dyrbart i Guds ögon” 1 Petr 3:3-4

I dagens samhälle råder det en extrem utseende fixering och penningkonsumption av skönhetsprodukter och dyra kläder. En del spenderar mycket pengar på detta så att man skall se bra ut till det yttre. Men Petrus uppmanar oss till det motsatta. Dessa ord av Petrus var till kvinnorna i de första församlingarna som hade ett felaktigt tänk när det gällde skönhet.. Konstfulla håruppsättningar, guldsmycken och fina kläder är inte vad som gör en kvinna vacker man kan ha allt detta och inte vara en skönhet. Vad som Petrus målar upp som en skönhet hos en kvinna är en mild och stillsam ande. Det är äkta skönhet i Guds ögon och bör vara det i gudfruktiga mäns ögon. Tänk dessutom på hur mycket billigare det blir att leva om man skulle sluta konsumera pengar på massor av dyra kläder, fina frisyrer, smycken, smink och allt annat som kostar pengar och bara satsa på att ha en stillsam och mild ande istället. Allt det yttre gör en kvinna fin till det yttre men det kan inte göra henne fin i hjärtat. Jag känner gudfruktiga män som har väldigt enkla kvinnor och som inte alls tycker det är vackert med allt detta yttre. Personligen gillar jag inte när man ser en kvinna helt nersminkad och full av smycken och allt annat ytligt. Så kvinnor ni behöver inte ha ett skönhets ideal som Hollywood har målat upp. Ha istället ett bibliskt skönhets ideal. Ni män ha inte heller ett skönhets ideal som Hollywood ställer på kvinnor utan ha istället ett bibliskt perspektiv där en mild och stillsam ande och andra av Andens frukter är vad som gör en kvinna till en skönhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s